Logo de la Colla Castellers de Barcelona

El primer 4 de 8 en més de 2 anys

Diada del 53è Aniversari dels Castellers de Barcelona

Per l’Aniversari tornen els vuit pisos

| 2022-06-05

Després d’una Diada de Vigília tranquil·la, teníem al davant el primer gran repte del 2022. Convocades les 3 colles a la Plaça Nova, vam encarar una cercavila molt especial, el de tornar a casa: a la Plaça Sant Jaume. I és que celebràvem els nostres 53 anys amb la companyia immillorable dels Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell.

Teníem tantes ganes que no vam fer pilars d’inici. El repte de sortida era ben sabut, el primer 4 de 8 des del febrer del 202, un carro gros molt especial i molt esperat que, tot i els nervis lògics, va ser molt ferm i molt parat a tots els pisos, i que un cop el pis de terços era a pinya tothom va esclatar molt efusivament i es van poder veure tant cares noves com veteranes radiants d’alegria.

Encara amb l’èmfasi de la primera ronda ens disposàvem a fer la segona estrena de l’Aniversari: el 2 de 7, un castell amb unes bones mides que, tot i l’habitual tremolor d’aquesta construcció i el cuquet de ser el primer de la temporada, ens va fer treballar una mica més que el carro gros, però es va descarregar sense complicacions. A més, davant la sorpresa de molta gent a plaça la pinya va alçar crits d’”un pis més!”.

Després de les dues estrenes exitoses a la tercera ronda vam apostar per dosificar esforços amb un nou 5 de 7, que ens va ajudar a rodar el castell i va fer que guanyessim confiança de cara els dos darrers petits reptes del dia, que van ser el vano de 5 i el pilar al balcó, la cirereta del nostre pastís d’aniversari.

Un cop acabada l’actuació, la canalla de les tres colles i els respectius presidents i caps de colla van assistir a la recepció oficial per part d’un dels regidors de l’Ajuntament de Barcelona, amb un petit piscolabis inclòs. Seguidament, ens desplaçàvem al local per celebrar aquesta magnífica actuació amb una fideuà i una bona festa al local i, com no podia ser d’una altra manera, bufar les espelmes del pastís. Una actuació que ens carrega de confiança per al proper cap de setmana al Pati de Valls.

Estrenes Aniversari:
· 4d8: Sandra (primeres mans), Zorro (primer vent), Aguilera (agulla), Picapiedra (primer lateral), Bonache (crossa), Ullés (crossa), Lopera (crossa), Isabel (crossa), Lancho (terç), Ana Paula (quarta), Cristine (acotxadora) i Abril (enxaneta).
· 2d7: Aguilera (lateral), Lucía (dosos), Cristine (acotxadora) i Abril (enxaneta).
· Pilar de 4: Laia (enxaneta)

Veure la galeria de: "Diada del 53è Aniversari dels Castellers de Barcelona: Per l’Aniversari tornen els vuit pisos"

← Anar a "actuacions"