Logo de la Colla Castellers de Barcelona

3 de 8 dels Castellers de Barcelona a la Diada del 40è Aniversari del Carro Gros

3 de 8 dels Castellers de Barcelona a la Diada del 40è Aniversari del Carro Gros

40è Aniversari del Carro Gros

Celebrem els 40 anys del 1r carro gros estrenant la clàssica de vuit

Òscar Montserrat | 2022-07-31

Aquest diumenge hem celebrat els 40 anys del primer 4 de 8 de la Colla amb un acte d’homenatge i actuació castellera que s’ha celebrat als Jardins dels Castellers, davant del local social que va tenir la Colla entre el 1984 i el 2006.

L’acte d’homenatge va ser encetat pel vicepresident de la colla Josep Maria Casanellas, que va donar pas a en Pep Ribes. Tot seguit va ser el torn del Pere Rovira, cap de colla d’aquell primer carro gros l’any 1982. Els parlaments van cloure amb les paraules de l’actual cap de colla, el Pau Solé.

L’actuació s’iniciava amb un pilar de 4 de dol per la mort de fa dues setmanes del Xavi Barruezo (Alpi), per tot seguit alçar dos pilars de 4 simultanis. A la primera ronda descarregàvem un segur, àgil i ràpid 4 de 8, i a la segona ronda apostàvem per l’estrena del dia, el 3 de 8. El castell va estar remenat de bon inici i va caldre l’esforç de tots per a portar-lo a bon port; el primer de l’any i que no fèiem des de la Festa Major del Clot del 2019. Per acabar les rondes de castells vam fer el 2 de 7, després d’un intent desmuntat, amb canvis a tronc, i que vam poder completar tot i tenir dinamisme en tot moment. A la ronda de pilars, primer completàvem un nou pilar de 5 per cloure definitivament amb 2 pilars de 4 simultanis. Els Castellers del Riberal van completar una actuació de castells de sis amb pilar de 4, 3 de 6, 2 de 6, 4 de 6 net i pilar de 5.

Després de l’actuació ens vam desplaçar tots plegats cap al local, on vam gaudir d’un bon dinar precedit per l’entrega dels records als castellers que van ser presents al 4 de 8 de Màrtirs del 1982, i finalment es va tancar el dia amb una nova festa al local. Va ser una jornada molt emotiva i plena d’alegries i bones sensacions!

Estrenes:

  • 4 de 8: Alandí (crossa), Pozo (contrafort)
  • 3 de 8: Bubu (segon), Sofia (dosos), Christine (aixecador), Abril (enxaneta)
  • Pilar de 5: Sofia (aixecador)

Veure la galeria de: "40è Aniversari del Carro Gros: Celebrem els 40 anys del 1r carro gros estrenant la clàssica de vuit"

Castellers de Barcelona: pd4 dol, 2pd4, 4d8, 3d8, 2d7, pd5, 2pd4
Castellers del Riberal: pd4, 3d6, 2d6, 4d6n, pd5

← Anar a "actuacions"