Logo de la Colla Castellers de Barcelona

3 de 8 descarregat pels Castellers de Barcelona a la Mercè de Colles Locals

3 de 8 descarregat pels Castellers de Barcelona a la Mercè de Colles Locals

Mercè de Colles Locals

Una Mercè com les d’abans

Òscar Montserrat | 2022-09-24

Després de dos anys, per fi vam poder tornar a la nostra plaça, la de Sant Jaume, per fer més el que més en agrada: fer castells per la Festa Major de Barcelona, La Mercè. I ho fèiem amb dues actuacions en vint-i-quatre hores, la del dia de la Mercè el dissabte amb la resta de colles locals i la del diumenge, la Mercè Històrica, amb les colles convidades dels Minyons de Terrassa i de la Colla Joves Xiquets de Valls.

El dia de la Mercè va començar ben d’hora amb les matinades a càrrec dels Grallers i Timbalers dels Castellers de Barcelona, i amb la participació d’altres colles de grallers i timbalers de la ciutat, amb inici a la Plaça de la Mercè i final a la Plaça de Sant Jaume, i on en la parada de la Plaça de Sant Josep Oriol es va alçar un pilar de 4. Tot seguit, concentració a la Plaça de la Mercè, on a la sortida d’ofici es va alçar un pilar de 5, i d’aquí en cercavila cap a la Plaça de Sant Jaume en el tradicional seguici per entrar-hi amb un pilar de 4 caminant.

Ja situats a plaça, i amb el format de diada a l’antiga, la primera ronda va poder veure de manera simultània els castells de 7 de les 8 colles participants, conformant una bonica i acolorida panoràmica. A càrrec nostre va anar el segon 3 de 8 de la temporada, que, a diferència del primer, va ser d’una execució gairebé impecable. Com a segon castell, un nou carro gros, també al primer peu i que es va descarregar amb plena confiança. I per acabar, després del darrer 2 de 7 que tan sols havia quedat en carregat, l’assaig intens al local va donar bon resultat i es va poder tornar a descarregar a plaça, sumant confiança en l’estructura del dos i sumant també la segona clàssica de vuit de l’any, la primera en aquest segon tram de temporada. Un vano de 5 va cloure l’actuació.

La jornada va mostrar un bon nivell per part de totes les colles, destacant les clàssiques de vuit i vano de 5 dels Castellers de Sants i dels Castellers de la Vila de Gràcia (en aquest cas estrenant el 3 de 8). Castells de set per part de tres colles, amb el dos bàsics de set amb el pilar, 5 de 7 i vano de 5 per part de la Colla Castellera Jove de Barcelona i 3 de 7 amb el pilar, 5 de 7, 4 de 7 i vano de 5 per part dels Castellers del Poble Sec, i clàssica de set i dos pilars de 4 dels Castellers de la Sagrada Família. Finalment, castells de sis amb 3 de 6, 5 de 6, 4 de 6 amb el pilar i intent de pilar de 5 dels Castellers de Sarrià, i 3 de 6, 3 de 6 amb el pilar, 4 de 6 amb el pilar i 2 pilars de 4 pel que fa als Castellers de l’Esquerra de l’Eixample.

Veure la galeria de: "Mercè de Colles Locals: Una Mercè com les d’abans"

Castellers de Barcelona: pd5, pd4cam, 3d8, 4d8, 2d7, vd5
Castellers de Sants: pd4, pd4cam, 4d8, 3d8, 2d7, vd5
Castellers de la Vila de Gràcia: pd4, pd4cam, 3d8, 2d7, 4d8, vd5
Colla Castellera Jove de Barcelona: pd4, pd4cam, 4d7a, 5d7, 3d7a, vd5
Castellers del Poblesec: pd4, pd4cam, 3d7a, 5d7, 4d7, vd5
Castellers de la Sagrada Família: pd4, pd4cam, 3d7, 4d7, 2d6, 2pd4
Castellers de Sarrià: pd4, pd4cam, 3d6, 5d6, 4d6a, ipd5, pd5balcó
Castellers de l'Esquerra de l'Eixample: pd4, pd4cam, 3d6, 3d6a, 4d6a, 2pd4

← Anar a "actuacions"