Logo de la Colla Castellers de Barcelona

3 de 8 descarregat pels Castellers de Barcelona a la Mercè Històrica

3 de 8 descarregat pels Castellers de Barcelona a la Mercè Històrica

Mercè Històrica 2022

Segona clàssica en 24 hores a Sant Jaume

Òscar Montserrat | 2022-09-24

El diumenge arribava el torn de la Diada Històrica de la Mercè. Des del Palau de la Virreina vam emprendre cercavila amb la Joves i els Minyons fins a Sant Jaume, on de nou es va entrar a plaça amb el pilar de 4 caminant.

Vam encetar la diada amb el 3 de 8, el millor de l’any, mostrant l’evolució que ha anat tenint el castell. Com a segon castell va ser el torn del 4 de 8, amb alguns canvis respecte al del dia abans, sumant el setè descarregat de l’any. I per sumar la segona clàssica a la Mercè un nou 2 de 7, millorat també al del dia d’abans, i on la Colla demana un pis clarament. Com a pilars de comiat, en primer lloc es va descarregar un nou vano de 5 i finalment es va descarregar un pilar de 5 al balcó.

Pel que fa les colles convidades, castells de nou de totes dues. En el cas dels Minyons varen començar sumant un nou 3 de 9 amb folre, força treballat a la descarregada, per tot seguit descarregar un plàcid 5 de 8 i també no tenir problemes amb un 4 de 8 pensant en pujar-lo un pis i sense folre, per tancar amb tres pilars de 5 simultanis. En el cas de la Colla Joves Xiquets de Valls, varen començar amb un esvelt 5 de 8, per a continuació descarregar un 3 de 9 amb folre nerviós i finalment descarregar el 4 de 9 amb folre a la segona després d’un intent desmuntant. Van tancar la diada amb un únic pilar de 5.

En acabar, vam celebrar el tradicional dinar de la Mercè, amb les novetats que enguany va ser al fossar del Parc del Clot amb la idea de fer-nos visibles al barri i que comptàvem també amb la companyia de les colles convidades. Tot seguit, ens vam desplaçar fins al local per acomiadar el cap de setmana amb una bona festa hu-ha i celebrar així la bona feina feta!

Aquesta Festa Major hem pogut tornar a gaudir dels castells i tornar a sentir el que feia temps que no sentíem. Hem vist com a molts ens ha tornat la il·lusió i les ganes d’anar a més, la motivació per fer un final de tram esplèndid. Definitivament, hem viscut una Mercè com les d’abans. I no pel nivell casteller, sinó per quelcom molt més important: el sentiment de Colla i l’orgull vermell que portem totes a dins. Visca els Castellers de Barcelona!

Estrenes del cap de setmana:

  • Pilar de 4 caminant: Nadia (enxaneta)
  • 3 de 8: Cristine (enxaneta), Abril (aixecadora), Ai (crossa)
  • 4 de 8: Ian (dosos)
  • 2 de 7: Cristine (enxaneta), Abril (aixecadora)
  • Pilar de 5 al balcó: Sofia (aixecadora), Cristine (enxaneta)
  • Pilars de 4: Mariona (aixecadora), Ani (aixecadora)

Veure la galeria de: "Mercè Històrica 2022: Segona clàssica en 24 hores a Sant Jaume"

Castellers de Barcelona: pd4cam, 3d8, 4d8, 2d7, vd5, pd5balcó
Colla Joves Xiquets de Valls: pd4cam, 5d8, 3d9f, id4d9f, 4d9f, pd5
Minyons de Terrassa: pd4cam, 3d9f, 5d8, 4d8, 3pd5

← Anar a "actuacions"