Logo de la Colla Castellers de Barcelona

2 de 8 amb folre descarregat pels Castellers de Barcelona a la Diada del Roser de Vilafranca del Penedès

2 de 8 amb folre descarregat pels Castellers de Barcelona a la Diada del Roser de Vilafranca del Penedès

Diada del Roser de Vilafranca del Penedès

Completem el primer 2 de 8 amb folre de l’any

Òscar Montserrat | 2022-10-22

Aquest dissabte a la tarda tornàvem a actuar a Vilafranca del Penedès, com ja havíem fet per la Diada de Màrtirs Street, però aquest cop el lloc era a la Plaça de la Vila i en motiu de la Diada del Roser dels Xicots de Vilafranca.

En cercavila, ens vàrem desplaçar des del local dels Xicots, Cal Noi-Noi, fins a la Plaça de la Vila, on es va celebrar l’actuació.

De sortida el castell escollit va ser el 3 de 8, el qual va pujar amunt al primer peu, i es va descarregar amb absoluta autoritat, una estructura del 3 que a cada diada i assaig va agafant millor forma.

A la segona ronda va ser el moment de treure’ns l’espina de no poder descarregar el 2 folrat al Concurs de Castells. En una primera temptativa, el castell es va desmuntar per indecisió dels més petits, però a la segona l’estructura va tenir garanties en tot moment, carregant-se amb precisió i podent-se descarregar amb esforç però sense perillar en cap moment. És el primer descarregat des de la Festa Major del Clot del 2019 i ens quedem a un de la xifra de vuitanta de descarregats.

Per completar la tripleta de vuit, a la tercera ronda va ser el torn del 4 de 8, amb canvis i debuts. Tot i intentar-lo en dues ocasions, en les dues el castell es va desmuntar per decisió tècnica, i per tant, ens vàrem quedar sense tripleta de vuit.

A la ronda de pilars un únic pilar de 5 va tancar una Diada que ja ha quedat al record com el dia del primer folre descarregat en tres anys.

Estrenes:

  • 3 de 8: Pozo (crossa)
  • 2 de 8 amb folre: Ari (crossa a la soca), Mini (crossa a la soca) Traveria (ganso), Crim (portaprimeres a la soca), Luis (portaprimeres a la soca), Navarro (portavent a la soca), Aïda (primer cordó), Botas (primers mans al folre), Sara Tarrats (segons mans al folre), Gofre (segon vent al folre), Zorro (segon vent al folre), Luisito (segon lateral al folre), Lucia (dosos), Abril (aixecadora) i Christine (enxaneta)

 

Veure la galeria de: "Diada del Roser de Vilafranca del Penedès: Completem el primer 2 de 8 amb folre de l’any"

Castellers de Barcelona: 3d8, id2d8f, 2d8f, id4d8, id4d8, pd5
Xicots de Vilafranca: 5d7, 7d7, 4d8c, 4pd4
Castellers de Castelldefels: 2d6, 3d6, 3d6a, pd4

← Anar a "actuacions"