Logo de la Colla Castellers de Barcelona

7d7 femení

7 de 7 femení dels Castellers de Barcelona. Fotografia: Gabri Guzmán.

VI Homenatge a les Heroïnes Anònimes

Les Castelleres de Barcelona trenquen sostres descarregant el primer 7 de 7 femení de la història

Jordi Planas | 2020-03-08

Les Castelleres de Barcelona han tornat a aixecar el llistó dels castells femenins aquest migdia al VI Homenatge a les Heroïnes Anònimes organitzat pels Xicots de Vilafranca. La Plaça Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès ja va ser escenari l’any passat del primer 5 de 7 femení i la primera actuació amb tres castells femenins de la història. Avui ha vist no un, sinó dos castells de la gamma alta de set amb canalla, tronc i nuclis formats íntegrament per dones: el 5 de 7 i el 7 de 7.

Les dones de la colla degana de la capital han obert la seva tripleta de castells amb el repte de la jornada, el 7 de 7. Han carregat amb comoditat l’estructura, que s’ha hagut de treballar lleugerament a la descarregada. L’eufòria d’aquesta nova fita de les barcelonines s’ha acabat de desfermar a la segona ronda, en què s’han apuntat el 5 de 7 per tercer cop. Un 3 de 7 ha tancat les rondes de castells.

Les Xicotes de Vilafranca han començat amb un 3 de 6, han descarregat en segona ronda el 4 de 6 amb agulla, i han tancat les rondes de castells amb el 4 de 6.

L’actuació ha estat la clausura dels actes de l’Homenatge Heroïnes Anònimes Carme Alomà que per sisena edició han organitzat els Xicots de Vilafranca, i en què la colla barcelonina hi participa des de 2018. Enguany, s’ha homenatjat la tasca d’Elisabeth Olmos Santacana, per tota una vida dedicada al servei als altres.

Les Castelleres de Barcelona ja havien protagonitzat abans altres fites, com el de la primera dona en parar un castell de 9 a baixos, la primera parella de dones en coronar un 2 de 7 com a terces, o el primer 5 de 7 femení ara fa un any.

Veure la galeria de: "VI Homenatge a les Heroïnes Anònimes: Les Castelleres de Barcelona trenquen sostres descarregant el primer 7 de 7 femení de la història"

Xicotes de Vilafranca: 3d6, 4d6a, 4d6, 3pd4
Castelleres de Barcelona: 7d7, 5d7, 3d7, 2pd4

← Anar a "actuacions"