Logo de la Colla Castellers de Barcelona

4 de 8 descarregat pels Castellers de Barcelona a la diada de St. Jordi a Vilanova i la Geltrú

4 de 8 descarregat pels Castellers de Barcelona a la diada de St. Jordi a Vilanova i la Geltrú

Diada de St. Jordi a Vilanova i la Geltrú 2023

Per Sant Jordi carro gros i estrena

Òscar Montserrat | 2023-04-23

Com a colla padrina dels Bordegassos de Vilanova acostumem a actuar a Vilanova i la Geltrú amb motiu del seu Aniversari que s’escau per Sant Jordi, aquest any el calendari ha permès que l’actuació tingués lloc el dia de la festivitat al ser diumenge.

Arribàvem a plaça en cercavila des del local de la colla amfitriona, i sent els tercers en actuar ho fèiem amb una estrena, no sols de l’any sinó també de castells alçat a Catalunya, ja que el 3 de 7 amb el pilar era el primer de l’any, el segon de la història després del alçat al 2013 a la població belga d’Anvers. Castell dominat en tot moment tant a nivell del castell de com del pilar.

A la segona ronda va ser el torn de tornar-hi amb el 4 de 8, estrenat una setmana abans per Can Jorba, aquest cop ha pujat al primer peu i tot i certa incomoditat a nivell de segons el castell es va assolir completant.

I per tancar les rondes de castells, un altre castell amb el pilar al mig, en aquest cas el quatre i que es va descarregar sense res a destacar.

Per cloure l’actuació, ronda de pilars on primer descarregàvem un de cinc i tot seguit completàvem dos pilars de 4 simultanis per coure definitivament la diada.

Pel que fa a les altres colles, la colla local dels Bordegassos de Vilanova ha assolit una actuació complerta de castells de set amb el 4 de 7 amb el pilar, 5 de 7 (primer de l’any), 3 de 7, pilar de 5 i dos pilars de 4 simultanis.

En el cas de la Colla Joves Xiquets de Valls actuació amb estrena dels castells de vuit, amb 4 de 8, 3 de 8, 5 de 7, pilar de 5 i 4 pilars de 4 simultanis. 

Per últim els Nens del Vendrell actuació de castells de set amb el 4 de 7 amb el pilar, 5 de 7,  4 de 7 i vano de 5.

Veure la galeria de: "Diada de St. Jordi a Vilanova i la Geltrú 2023: Per Sant Jordi carro gros i estrena"

Castellers de Barcelona: 3d7a, 4d8, 4d7a, pd5, 2pd4
Bordegassos de Vilanova: 4d7a, 5d7, 3d7, pd5, 2pd4
Colla Joves Xiquets de Valls: 4d8, 3d8, 5d7, pd5, 4pd4
Nens del Vendrell: 4d7a, 5d7, 4d7, vd5

← Anar a "actuacions"