Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Pilar de 4 davant del Monument als Castellers d'El Vendrell

Pilar de 4 davant del Monument als Castellers d'El Vendrell

Diada Pau Casals 2023

Recordant d’on venim amb un nou carro gros

Òscar Montserrat | 2023-05-07

Aquest diumenge els Castellers de Barcelona tornàvem a actuar a la població del Vendrell després de 20 anys de no fer-ho, i ho fèiem amb motiu de la II Diada Pau Casals organitzada per la colla local dels Nens del Vendrell. Una població del Vendrell amb un protagonisme destacat a la història de la Colla ja que la primera actuació de fa 54 anys va ser amb motiu de la inauguració del peu al monument “Als Castellers” del Vendrell.

Després d’un cercavila des de la Plaça Vella fins a la Plaça Nova, lloc de l’actuació, i després d’escoltar el Cant del Ocells l’actuació començava directament amb les rondes de castells, sent els quarts en actuar.

Per a començar un nou 4 de 7 amb el pilar, un dels castells més sovintejats fins ara en aquesta temporada, el qual s’ha pogut completar sense dificultat tot i canvis i debuts.

A la segona ronda ha arribat el torn del 4 de 8, el tercer de l’any, el qual ha pujat amunt al segon peu i que s’ha pogut completar amb certa comoditat tot i tenir una rengla un pel estirada, però que no ha comportat que el castell perillés en cap moment.

I per tancar les rondes de castells i igualar la millor actuació de l’any, de nou el 5 de 7, castell que va rodant peces i que permet estrenes i que de nou s’ha completat.

A la ronda de pilars un pilar de 5 i dos pilars de 4 han tancat l’actuació a la Plaça Nova, però no els castells del dia ja que ens hem desplaçat fins el monument “Als Castellers” per recordar la fundació de la colla i rememorar-la amb un pilar de 4.

Pel que fa a les altres colles, la colla local dels Nens del Vendrell ha assolit una actuació complerta de castells de set amb el 7 de 7 (el primer de l’any), 5 de 7, 4 de 7 amb el pilar,  vano de 5 i 3 pilars de 4.

Els Capgrossos de Mataró han sumat els dos bàsics de vuit, completant la diada amb el 3 de 7 aixecat per sota, vano de 5 i tres pilars de 4.

I per últim els Castellers de la Vila de Gràcia han apostat de sortida per l’estrena del dia, el 4 de 8, per sumar també el 5 de 7, el 3 de 7, pilar de 5 i 3 pilars de 4.

 

Estrenes:

  • 4 de 7 amb el pilar: Titi (aixecadora del quatre i enxaneta del pilar), Lucia (quarta)
  • 4 de 8: Curses (primeres mans), Bernu (aixecadora), Tete (segon)
  • 5 de 7: Lorena (baix a la rengla), Lopera (terça a carregar)
  • Pilar de 4: Antonio (baix)

Veure la galeria de: "Diada Pau Casals 2023: Recordant d’on venim amb un nou carro gros"

Castellers de Barcelona: 4d7a, 4d8, 5d7, pd5, 2pd4
Nens del Vendrell: 7d7, 5d7, 4d7a, vd5, 3pd4
Capgrossos de Mataró: 3d8, 4d8, 3d7xs, vd5, 3pd4
Castellers de la Vila de Gràcia: 4d8, 5d7, 3d7, pd5, 3pd4

← Anar a "actuacions"