Logo de la Colla Castellers de Barcelona

3 de 8 descarregat pels Castellers de Barcelona al 200 Aniversari del Passeig de Gràcia

3 de 8 descarregat pels Castellers de Barcelona al 200 Aniversari del Passeig de Gràcia

200 Aniversari del Passeig de Gràcia

Després del quatre arriba el tres

Òscar Montserrat | 2023-05-14

Aquest diumenge els Castellers de Barcelona tornàvem a actuar a Barcelona i ho fèiem en una diada especial, l’organitzada per a celebrar els 200 anys d’història del Passeig de Gràcia, una de les vies comercials principals de la ciutat, en una diada on també hi feien presència els Castellers de la Vila de Gràcia.  

Una actuació que es va celebrar al mateix Passeig de Gràcia entre els carrers d’Aragó i de Consell de Cent, i on es va arribar amb el pilar de 4 caminant, on debutava el segon en una nova alineació, i que va quedar en tan sols carregat perdent-se el pilar per davant del mateix.

I tot seguit, com a primer castell del dia, es va apostar per l’estrena de castell del dia, el 3 de 8. Un castell lleuger de pes i renovat que va pujar amb bones mides i això va permetre que es pogués carregar amb força suficiència i poder treballar la descarregada tot i perdre una mica les mides, sent el primer 3 de 8 descarregat de l’any, avançant-se el seu assoliment dos mesos i mig respecte la temporada passada.

A la segona ronda va ser el torn d’un nou 4 de 8, descarregat amb suficiència tot i que de nou amb canvis respecte als assolits fins ara aquest any, sent el quart descarregat de l’any.

Finalment per tancar les rondes de castells un castell habitual aquest principi de temporada i que serveix de rodatge a tots nivells, el 5 de 7, el qual va arribar a la segona temptativa després d’un primer intent que es va desmuntar per problemes de pujada de la petita aixecadora del tres. A la segona va ser la bona i tot i ser més lent de l’habitual es va completar sense cap mena de dificultat.

A la ronda de pilars de comiat, primer un pilar de 5 per donar pas a un pilar de 4, juntament amb un altre de la colla gracienca, amb pancarta enmig dels dos pilars de l’efemèride celebrada en aquesta actuació.

Pel que fa als Castellers de la Vila de Gràcia, actuació de castells de set amb pilar de 4 caminant, 4 de 7, 4 de 7 amb el pilar, 3 de 7, dos pilars de 4 i pilar de 4.

Abans d’aquest diada, dissabte la Colla va actuar a  les afores de l’Estadi Johan Cruyff situat a Sant Joan Despí abans del partit de futbol femení entre el Futbol Club Barcelona i l’Athletic Club de Bilbao i on es va descarregar pilar de 4, 3 de 6, pilar de 4 i pilar de 4.

Estrenes:

  • 3 de 8: Llambrich (segon rengla), Gabi (segon esquerra), Marta (quarta rengla), Ana Paula (quarta dreta), Laia Garcia (quarta esquerra), Aroa (quinta dreta), Anna Prats (quinta esquerra), Nadia i Ian (dosos), Bernu (aixecadora)
  • 4 de 8: Mariona (dosos)
  • 5 de 7: Aida (contrafort), Titi (aixecadora)
  • 3 de 6: Lucia (terça esquerra)

Veure la galeria de: "200 Aniversari del Passeig de Gràcia: Després del quatre arriba el tres"

Castellers de Barcelona: pd4cam (c), 3d8, 4d8, id5d7, 5d7, pd5, pd4
Castellers de la Vila de Gràcia: pd4cam, 4d7, 4d7a, 3d7, 2pd4, pd4

← Anar a "actuacions"