Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Entrada a plaça amb el pilar caminant dels Castellers de Barcelona

54è Aniversari

Celebrem els 54 amb la segona clàssica de vuit

Òscar Montserrat | 2023-06-04

Després de l’actuació de vigília del dissabte a la tarda, el diumenge tocava diada de les importants; la de l’Aniversari, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, i amb les habituals colles convidades dels darrers anys: els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell.

Com de costum, hi arribàvem en cercavila des de la Plaça Nova i entràvem amb el tradicional pilar de 4 caminant. Un cop a plaça, problemes d’organització van fer que l’actuació no pogués donar inici un cop les colles ja érem a plaça i l’actuació va començar amb més d’una hora de retard.

Com a primer castell es va optar pel tercer 3 de 8 de l’any, castell que poc a poc va agafant rodatge. A la segona ronda vam descarregar un nou carro gros, el setè de la temporada, amb alguna estrena. Cal destacar el debut de la Lorena com a baixa, convertint-se en la tercera dona de la Colla en ocupar aquesta posició en un castell de vuit pisos. Finalment, per completar la segona clàssica de vuit de la temporada, el segon 2 de 7 de l’any, que va agafant finura i rapidesa. Com a mesura de protesta pels problemes amb l’Ajuntament per a començar l’actuació, es va decidir no fer els pilars de comiat.

En el cas de les colles convidades, els Minyons de Terrassa van completar un nou castell de nou, el 3 de 9 amb folre, afegint-hi el 4 de 8 i el 2 de 7. Els Castellers de Sabadell varen realitzar una actuació completa de castells de set amb el 4 de 7 amb el pilar, el 5 de 7 i el 4 de 7.

Estrenes:

  • 3 de 8: Curses (primeres mans) i Grego (primers mans)
  • 4 de 8: Saray (quarta), Lucia (quinta), Lorena (baixa)
  • 2 de 7: Aïda (contrafort)

Veure la galeria de: "54è Aniversari : Celebrem els 54 amb la segona clàssica de vuit"

Castellers de Barcelona: pd4cam, 3d8, 4d8, 2d7
Minyons de Terrassa: pd4cam, 3d9f, 4d8, 2d7
Castellers de Sabadell: pd4cam, 4d7a, 5d7, 4d7

← Anar a "actuacions"