Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Pla contrapicat del 4d7a

Festa Major de Pallerols 2023

D'estrena a Pallerols amb castells de set

Òscar Montserrat | 2023-07-29

Després d’un cap de setmana de descans, aquest darrer cap de setmana del mes de juliol tornàvem a les places en el penúltim cap de setmana d’activitat castellera d’aquesta primer part de la temporada. Ho hem fet actuant per primer cop a la petita població dels Pallerols, que forma part del municipi de Talavera, situada a la comarca lleidatana de la Segarra, convidats per la colla dels Margeners de Guissona.

L’actuació celebrada a la plaça on es troba situat el local social del carrer en la confluència amb el carrer de Sant Jaume la vam començar amb dos pilars de 4, sent els segons en actuar en l’ordre de l’actuació, en una actuació que es preveia de castells de set havent de superar diferents baixes a nivell de pom de dalt. Com a primer castell del dia vam alçar un 4 de 7 amb una estructura a nivell de tronc que combinava alguns dels castellers menys habituals al tronc dels castells de la colla, sent descarregat. Tot seguit va ser el torn del 4 de7 amb el pilar, castell que presentava un canvi en el pis d’aixecador del pilar, i que a la descarregada del castell el pilar no es va veure bé i els segons es van quedar aguantant-lo, fent que el castell quedés en intent desmuntat. Aparcant de moment aquest castell es va alçar el 3 de 7, castell que en una primera ocasió es va desmuntar a nivell de terços per problemes d’alçades, però que finalment es va descarregar sense més complicacions. Finalment es va tornar a apostar pel 4 de 7 amb el pilar amb canvis, i aquest cop si que es va completar, sent ja el desè de la temporada, el castell de set més sovintejat fins ara en aquesta temporada. Com a pilar de comiat un pilar de 5 que s’havia descarregat en dues ocasions a la xarxa en els darrers assaigs però que aquest cop a plaça va quedar en tant sols carregat al cedir pel davant quan l’enxaneta ja estava fora del castell.

Pel que fa a la colla amfitriona dels Margener de Guissona va completar una actuació de castells de sis amb pilar de 4, 3 de 6, 3 de 6 aixecat per sota, 3 de 6 amb el pilar i pilar de 4. I finalment aquest diumenge hem alçat un pilar de 4 de comiat al casteller de la colla Josep Paino “Pollo” mort aquesta setmana. Va ser al Tanatori de la Ronda de Dalt situat a Barcelona després de la cerimònia que es va celebrar de comiat al oratori.

Estrenes:

  • 3 de 7: Bonache (terç), Marta (quarta)
  • 4 de 7 amb el pilar: Bonache (terç), Luli (quarta)

Veure la galeria de: "Festa Major de Pallerols 2023: D'estrena a Pallerols amb castells de set"

Castellers de Barcelona: 2pd4, 4d7, id4d7a, id3d7, 3d7, 4d7a, pd5(c)
Margeners de Guissona: pd4, 3d6, 3d6ps, 3d6a, pd4

← Anar a "actuacions"