Logo de la Colla Castellers de Barcelona

El 4d8 a contrallum

Diada de Màrtirs Street 2023

Màrtirs de reconciliació amb el 4 de 8

Òscar Montserrat | 2023-08-05

Aquest primer dissabte d’agost al vespre els Castellers de Barcelona tornàvem a actuar en una de les places i diades més estimades del calendari de la Colla, la Diada de Màrtirs Street, a la vilafranquina Plaça de la Vall del Castell. Es tracta d’una diada que s’organitza conjuntament amb els veïns i amb la colla local dels Xicots de Vilafranca, i que clou la primer part de la temporada de la Colla.

Un cop vam arribar a plaça des del local dels Xicots, Cal Noi Noi, l’actuació va començar amb un pilar de 4 de dol, el darrer comiat al Josep Paino “Pollo”. Tot seguit com a primer castell del dia es va alçar un 5 de 7 renovat i reforçat a tots els pisos i amb el pom de dalt de circumstàncies, però solvent en tot moment, castell que no portàvem a plaça des de la diada del Passeig de Gràcia de mitjans del mes de maig. A la segona ronda va ser el torn del 4 de 8, moment per a treure’ns el mal gust de boca que va deixar el darrer portat a plaça, que tan sols es va carregar a la diada de la Festa Major del Raval de fa 3 tres setmanes. Castell també reforçat que va pujar al segon peu i que va ser força solvent fins a carregar, però a la descarregada es va complicar, tot i això l’esforça de tots va fer possible descarregar-lo de nou, una dosi de confiança extra. Finalment, a la tercera ronda, estrena d’un castell en aquesta temporada, el qual no el fèiem des de la Diada de Dones a Vilafranca del Penedès del març del 2020, la darrera actuació abans de l’aturada forçada de l’activitat castellera per la pandèmia de la Covid 19; el 7 de 7. Castell que presentava un tronc també més reforçat, que no va perdre les mides en excés i que es va poder culminar sense dificultats tot i l’estrena de tots els components del pom de dalt. A la ronda de pilars, un vano de 5 va ser el punt final d’una diada àgil i que també va significar el punt i final de la primera part de la temporada.

Estrenes:

  • 5 de 7: Bonache (terç dreta), Lancho (terç a carregar), Eva (quarta a descarregar), Saray (quarta rengla), Gofre (primers mans).
  • 7 de 7: Aguilera (segon), Bonache, Lancho, Nawy i Lopera (pis de terços), Marina, Luli i Berta (quartes), Cinta, Iker, Mariona i Sofia (dosos), Yanira i Unai (aixecadors), Cristine (enxaneta), Sallent, Bou 2, Ferrer, Marc Navarro, Pareras i Caselles (primers laterals), Pepon (primer lateral a la renla), M’s (segons mans per dins), Ancillo i Antonio (agulles), Gabriel (primer vent), Curses i Vives (primers mans).

Veure la galeria de: "Diada de Màrtirs Street 2023: Màrtirs de reconciliació amb el 4 de 8 "

Castellers de Barcelona: pd4 de dol, 5d7, 4d8, 7d7, vd5
Xicots de Vilafranca: 5d7, 7d7, 4d7, pd5

← Anar a "actuacions"