Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Aleta del 2d7

Festa Major de Poblenou 2023

Estrenes al Poblenou, però sense castell de vuit

Òscar Montserrat | 2023-09-11

Una de les actuacions tradicionals del mes de setembre és la que els Castellers de Barcelona celebrem al Poblenou amb motiu de la Festa Major d’aquest barri barceloní, concretament al Parc Central del Poblenou, i en aquesta ocasió juntament amb els Tirallongues de Manresa. Al coincidir aquest any amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre, abans de l’actuació fèiem ofrenes al Fossar de les Moreres i al monument a Rafael Casanova, en les dues ocasions amb un pilar de 4. 

 

Ja al Poblenou, la diada ha començat amb pilars de 4 de dol per part de les dues colles en record de la Roser Herreros “Herre”, membre del Capgrossos de Mataró i que va morir en un accident de trànsit el passat divendres. Aquest fet ha trasbalsat a tot el món casteller per la seva significació i imatge. 

 

Tot seguit, hem alçat dos pilars de 4, els quals han donat pas a el primer castell del dia, el 2 de 7, quart de la temporada i que s’ha descarregat amb solvència, i amb la mirada posada en pujar-la damunt d’un folre en les actuacions de la Mercè. A la segona ronda tocava una altra estrena en aquesta segona part de la temporada, el 4 de 8. En una primera temptativa que ha pujat al segon peu ha perdut les mides per dalt i s’ha desmuntat abans de l’entrada de l’aixecadora, que debutava. En una segona temptativa, el castell ha arribat una mica més lluny, amb la col·locació de l’aixecadora, però també s’ha complicat als pisos superiors i s’ha desmuntat de nou amb esforç de tot el tronc. Finalment, a la tercera ronda ha estat el torn del 7 de 7, el segon de la temporada, amb novetats i debuts i que hem pogut assolir sense gaires complicacions. 

 

Com a pilars de comiat, un vano de 5. Un cop finalitzada l’actuació, i amb l’ajuda a la soca de la colla convidada, hem realitzat una prova de 2 de 8 amb folre fins a quints on hi ha pujat tot el folre, per a agafar confiança de cara als propers assaigs i actuacions. 

 

Estrenes:

  • Pilars de 4: Rim i Iona (enxanetes) 
  • 2 de 7: Iona (aixecadora), Ancillo (primer lateral) 
  • 7 de 7: Paula (terça al quatre), Berta (terça al tres), Ian (quart al tres), Unai (dosos), Bernu i Rim (aixecadores) 
  • Pilar de 5: Nanu (baixa) 

Veure la galeria de: "Festa Major de Poblenou 2023: Estrenes al Poblenou, però sense castell de vuit"

Castellers de Barcelona: pd4 de dol, 2pd4, 2d7, id4d8, id4d8, 7d7, vd5
Tirallongues de Manresa: pd4 de dol, 3d6a, 3d6, 4d6, 2pd4.

← Anar a "actuacions"