Logo de la Colla Castellers de Barcelona

El 4d9f descarregat a la plaça Valentí Almirall

Festa Major del Clot 2023

El Clot torna a ser de 9

Òscar Montserrat | 2023-11-12

Aquest diumenge tancàvem la temporada a l’actuació de la Festa Major del Clot, on ens presentàvem amb la gran oportunitat de repetir el castell de nou assolit la setmana anterior a la Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia, però aquest cop al barri on la Colla té el local social i on feia 6 anys que no el portàvem.

Abans de l’actuació, a la mateixa plaça Valentí Almirall s’iniciava el recorregut de les Matinades, organitzades pel grup de Grallers i Timbalers dels Castellers de Barcelona amb el següent resultat a nivell de pilars alçats a les diferents parades realitzades: pilar de 4 antic local social al carrer Rossend Nobas, pilar de 4 a la Pastisseria la Palma, pilar de 4 a la Xurreria del Clot, pilar de 4 al garatge del Pere Rovira, dos pilars de 4 a la Iaia Nita 1, pilar de 4 al balcó a Ca’ls Mañané, pilar de 4 a Iaia Nita 2, i dos pilars de 4 al local actual.

Després d’un cercavila des del local fins a la plaça amb els Castellers de Sabadell i els Castellers de Castelldefels, entràvem a plaça amb un pilar de 4 caminant, per tot seguit començar la diada amb el 4 de 9 amb folre, que va pujar al segon peu, potser una mica més treballat que a Gràcia a nivell de segons però gràcies a l’alt ritme del castell això va facilitar completar-lo de nou, el segon de l’any, el vint-i-quatrè de la Colla i el sisè assolit en aquesta plaça. A la segona ronda un nou 2 de 8 amb folre, castell que va pujar al primer peu amb bones mides però es va complicar poc abans de carregar, tot i això no va impedir poder-hi fer l’aleta però tot seguit es va acabar trencant quedant en tant sols carregat. Per finalitzar les rondes de castells el desè 3 de 8, el qual ha anat agafant rodatge i que cada vegada s’ha anat resolent amb millor factura. La ronda de pilars va tenir vàries rondes, primer un vano de 5 on els pilars de 4 varen ser porters al balcó de la Seu del Districte de Sant Martí, tot seguit deu pilars de 4 simultanis per finalitzar amb un pilar de 4 amb folre format per la canalla de la Colla.

Pel que fa a les colles convidades, en el cas dels Castellers de Sabadell va completar una actuació amb el pilar de 4 caminant, el 4 de 8, no va poder amb el 3 de 8 que intentava per primer cop aquesta temporada quedant en intent, per finalitzar amb el 7 de 7, el 5 de 7, pilar de 5 i dos pilars de 4. I pel que fa als Castellers de Castelldefels pilar de 4 caminant, estrena del 3 de 7 amb el pilar i del 5 de 7, sumant també el 4 de 7, pilar de 5 i tres pilars de 4.

Veure la galeria de: "Festa Major del Clot 2023: El Clot torna a ser de 9"

Castellers de Barcelona: pd4cam, 4d9f, 2d8f(c), 3d8, vd5 i 10pd4.
Castellers de Sabadell: pd4cam, 4d8, (i)3d8, 7d7, 5d7, pd5 i 2pd4.
Castellers de Castelldefels: pd4cam, 3d7a, 5d7, 4d7a, pd5 i 3pd4.

← Anar a "actuacions"