Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Detall de l'aleta del 4d7 amb el pilar

Diada de Santa Eulàlia 2024

Gamma alta de set a l’estrena del Jordi Lleixà com a Cap de Colla

Òscar Montserrat | 2024-02-11

Aquest diumenge ha tingut lloc la tradicional Diada Castellera amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia, la Festa Major d’hivern de Barcelona, inici de la temporada 2024 dels Castellers de Barcelona. Una diada que suposava l’estrena a plaça del nou equip de tècnica i junta, encapçalat pel Jordi Lleixà “Txory” com a Cap de Colla.

El dia començava ben d’hora, ja que els Grallers i Timbalers de la Colla participaven en les Matinades, amb inici a la Baixada de Santa Eulàlia i final a la Plaça de Sant Jaume, lloc on se celebraria l’actuació al migdia. Després de concentrar-nos a la Plaça Nova, fèiem camí a plaça amb parada a la Porta de Santa Eulàlia on alçàvem un pilar de 4, per tot seguit entrar a plaça a temps de començar en l’horari acordat, les 11.30 h, una diada amb el format de castells a l’antiga.

El castell triat per a començar la diada, i la temporada, va ser el 5 de 7, castell amb un tronc reforçat al pis de terços i que va ser controlat i dominat en tot moment, segurament el millor castell del dia.

Tot seguit va ser el torn del 7 de 7, castell que va tenir dues cares, la de l’estructura del quatre, sense gaires problemes evidents, i la de l’estructura del tres, amb problemes en un dels segons de la part del tres que va patir en excés, però que la Colla va saber resoldre i descarregar-l’ho.

Finalment, les rondes de castells es tancarien amb el 4 de 7 amb el pilar, castell que va tenir força comoditat en quatre tot i tenir problemes en una de les rengles a terços que es va estirar un pèl, però que van saber controlar, i el pilar va mostrar esforç però sense perillar. I ja com a pilar de tancament de la diada un pilar de cinc, que va ser dominat en tot moment.

Pel que fa a les altres colles s’han vist castells de set per part de totes les colles, sent l’actuació més destacada la dels Castellers de Sants amb el 3 de 7, el 7 de 7, el 5 de 7 i vano de 5. En el cas dels Castellers de la Vila de Gràcia amb el 5 de 7, el 4 de 7 amb el pilar, el 3 de 7 i vano de 5, però amb el pilar de 5 sent un intent desmuntat; i per part de Castellers del Poble Sec amb el 4 de 7, el 5 de 7, intent desmuntat de 4 de 7 amb el pilar, 3 de 7 i 3 pilars de 4.

Pel que fa a la Colla Castellera Jove de Barcelona, el 3 de 7 i el 4 de 7, per sumar també el 7 de 6 i dos pilars de 4. Els Castellers de la Sagrada Família el 4 de 7 després d’un intent desmuntant, també han realitzat un intent desmuntat el 4 de 7 amb el pilar, per finalitzar amb el 7 de 6, el 4 de 6 amb el pilar i 3 pilars de 4.

Per part dels Castellers de Sarrià el 3 de 6 amb el pilar, per continuar amb el seu castell de set més matiner, el 4 de 7, que ha arribat després d’un intent desmuntat, per sumar també el 4 de 6 amb el pilar, 2 pilars de 4 i pilar de 5 al balcó, el qual ha estat el seu primer de la història.

I finalment la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample el 4 de 6 amb el pilar, per alçar després també el 4 de 7, sumant també el 5 de 6 i 3 pilars de 4.

Estrenes:

  • 5 de 7: Dory (baixa), Cruzeiro (contrafort), Sara Tarrats (lateral de la rengla), David Carreras (primeres de la rengla), Ian (quart a descarregar), Unai (dosos)
  • 7 de 7: Dory (baixa), Cruzeiro (contrafort), Balcells (crossa), Sara Tarrats (lateral de la rengla), David Carreras (primeres de la rengla), Clàudia (quarta)
  • 4 de 7 amb el pilar: Cruzeiro (contrafort), David Carreras (primeres del pilar), Antonio (lateral del pilar).

Veure la galeria de: "Diada de Santa Eulàlia 2024: Gamma alta de set a l’estrena del Jordi Lleixà com a Cap de Colla"

Castellers de Barcelona: 5 de 7, 7 de 7, 4 de 7 amb el pilar
Castellers de Sants: 3 de 7, 7 de 7, 5 de 7, vano de 5
Castellers de la Vila de Gràcia: 5 de 7, 4 de 7 amb el pilar, 3 de 7
Castellers de la Sagrada Família: intent desmuntat de 4 de 7, 4 de 7, intent desmuntat de 4 de 7 amb el pilar, 7 de 6, 4 de 6 amb el pilar
Castellers del Poble Sec: 4 de 7, 5 de 7, intent desmuntat de 4 de 7 amb el pilar, 3 de 7
Colla Castellera Jove de Barcelona: 3 de 7, 4 de 7, 7 de 6
Castellers de Sarrià: 3 de 6 amb el pilar, intent desmuntat de 4 de 7, 4 de 7, 4 de 6 amb el pilar, pilar de 5 al balcó
Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample: 4 de 6 amb el pilar, 4 de 7, 5 de 6

← Anar a "actuacions"