Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Detall de la descarregada d'un pilar de 4

IX Trobada de Muixerangues de Castelló 2024

De set a Castelló on la Conlloga fa història

Òscar Montserrat | 2024-03-09

La Colla es va desplaçar aquest cap de setmana al Sud, concretament a Castelló, convidats per la colla Conlloga Muixeranga de Castelló. Alla vam participar en la IX Trobada de Muixerangues, organitzada per aquesta colla amb motiu de les Festes de la Magdalena de Castelló, la Festa Major d’aquesta població, juntament amb la participació de la Jove Muixeranga de València.

L’actuació es va celebrar a la Plaça de Santa Clara, on arribarem en cercavila. Durant aquesta, vam fer dues parades on alçaríem el 3 de 6 i el 4 de 6, amb la particularitat que varen ser femenins en els nuclis, troncs i pom de dalt.

Ja a plaça vàrem alçar un pilar de 4 de dol en homenatge a la Carme Alomà, castellera pionera i referent de Xicots de Vilafranca, i que havia mort aquesta setmana.

En les rondes de castells vàrem alçar, en primer lloc, el 4 de 7, el primer de l’any, castell que no va suposar cap mena d’entrebanc, gràcies al fet que no va perdre la quadratura en cap moment. A la segona ronda va ser el torn del segon castell de set del dia, el 3 de 7, també va ser el primer de l’any i completat amb comoditat. Finalment, el tercer castell va ser el 4 de 6 amb el pilar, castell que va ser femení en tronc, pom de dalt i nuclis, i on en un primer intent va quedar en intent desmuntat per problemes amb una de les baixes. A la segona es va poder assolir sense cap mena de complicació; per acabar, dos pilars de 4 simultanis, un d’ells femení.

Pel que fa a les colles de Muixeranga, la Conlloga va fer història en completar per primer cop l’alta de sis, una estructura que sols havien fet les dues colles de Muixeranga d’Algemesí i sols a la població d’Algemesí.

En el cas de la Conlloga, a la cercavila va fer Remat d’Alta de Cinc, 2 Palmerars simultanis, Pilotó, 2 Pilons i Marieta simultanis, a l’entrada a plaça Pilar de 4, 5 Pilars de 3 i 17 Pinets de 2 caminats, i ja a l’actuació Alta de Cinc, Alta de Sis, Trobada i 5 pilars de 4 simultanis. I en el cas de la Jove Muixeranga de València, a la Cercavila 3 Pilons de Titaigües, 2 Torretes; a l’entrada Pilar de 4 caminat i 13 Pilars de 2, i a l’actuació Alta Clàssica, Sénia, i Altar amb 2 Pilars de 4, 2 Pilars de 3 i 2 Pilars de 2.

A part de l’actuació a Castelló, durant la manifestació celebrada a Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, les dones de la Colla van participar dels castells femenins conjunts que es varen alçar amb les dones de les vuit colles de la ciutat de Barcelona, amb diferents pilars de 4, el 5 de 6 i el 4 de 6 amb el pilar.

Estrenes:

  • 3 de 6: Dory (segona), Gigi (Baixa)
  • 4 de 6: Aina (aixecadora), Panda (dossos), Georgina (baixa)
  • 4 de 7: Adri (1r vent)
  • 3 de 7: Lopera (terça), Villegas (1r vent)
  • 4 de 6 amb el pilar: Cinta i Yols (baixes), Aroa (crossa), Marta (segona del pilar), Dory (baixa), Maria López (baixa), Moles (contrafort)

Veure la galeria de: "IX Trobada de Muixerangues de Castelló 2024: De set a Castelló on la Conlloga fa història"

Castellers de Barcelona: 4d7, 3d7, id4d6a, 4d6a
Conllonga Muixeranga de Castelló: Alta de 5, Alta de 6, Trobada
Jove Muixeranga de València: Alta Clàssica, Sénia, Altar

← Anar a "actuacions"