Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Segona aleta del 7 de 7 a la Plaça del mercat del Clot

III Diada en homenatge a Josep Sala 2024

De gamma alta de set, amb ensopegada, homenatjant a Josep Sala

Òscar Montserrat | 2024-03-17

Aquest diumenge es tancava el doblet d’actuacions amb la Diada d’Inici de Temporada dels Castellers de Barcelona que, des del 2022, duu el nom d’un dels nostres fundadors, el del Josep Sala. Aquest cop ens traslladàvem fins a la Plaça del Mercat del Clot per a celebrar la diada castellera juntament amb els Castellers de Sarrià i la Colla Jove de Castellers de Sitges com a colles convidades.

Durant la cercavila des del local social fins a la plaça hem fet parada davant de l‘antic local de Rossend Nobas 33, on hem alçat un pilar de 4 d’homenatge. I hem fet entrada a plaça amb el pilar de 4 caminant, renovat al pis de segons, i que no ha suposat cap mena de problema. Les rondes de castells les hem encetat amb el millor castell del dia anterior, el 4 de 7 amb el pilar, el qual ha tingut una execució semblant, però aquest cop el primer moviment important en la descarregada del pilar no s’ha pogut parar i ha caigut sense remei, quedant carregat.

La caiguda no ha afectat les previsions de la diada i a la segona ronda ha estat el torn del segon 5 de 7 de l’any, castell que s’ha completat amb força comoditat, amb una alineació amb canvis respecte de l’alçat per Santa Eulàlia. Per tancar les rondes de castells, el segon 7 de 7 de l’any, castell força lent però controlat en tot moment i amb canvis respecte al primer de l’any. Convé destacar que entre les dues actuacions del cap de setmana han pujat un total de 32 persones diferents al tronc dels castells. Finalment, a la ronda de pilars, primer un pilar de 5 lleuger pensant en alguna cosa més, per tot seguit finalitzar la diada amb dos pilars de 4.

Pel que fa als Castellers de Sarrià actuació amb el 5 de 6, 4 de 7, 3 de 6 amb el pilar i pilar de 5; i en el cas de la Jove de Sitges ha estat el seu primer compromís a plaça de l’any i han sortit de plaça amb el pilar de 4 caminant, 5 de 6, 3 de 7, 2 de 6 i dos pilars de 4.

Estrenes:

  • 4 de 7 amb el pilar: Vladimir (primer vent)
  • 5 de 7: Bonache (terç a la rengla), Iona (enxaneta)
  • 7 de 7: Oriol Melèndez (terç), Miranda (aixecadora), Dory (baixa)

Veure la galeria de: "III Diada en homenatge a Josep Sala 2024: De gamma alta de set, amb ensopegada, homenatjant a Josep Sala"

Castellers de Barcelona: 4 de 7 amb el pilar carregat, 5 de 7, 7 de 7, pilar de 5, 2 pilars de 4
Castellers de Sarrià: 5 de 6, 4 de 7, 3 de 6 amb el pilar, pilar de 5
Colla Jove de Sitges: 5 de 6, 3 de 7, 2 de 6, 2 pilars de 4

← Anar a "actuacions"