Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Detall de l'aleta del 4d8

Mercat del Ram de Vic 2024

El primer 4 de 8 arriba a Vic

Òscar Montserrat | 2024-03-24

Aquest diumenge, els Castellers de Barcelona tornàvem a una actuació clàssica de la temporada de la Colla (on l’any passat no hi vàrem ser presents): la del Mercat del Ram de Vic, convidats per la colla local dels Sagals d’Osona i amb l’actuació també dels Minyons de Terrassa.

I després de quatre actuacions alçant tot de castells diferents de set, era el moment triat per a fer una passa més, en forma de primer castell de vuit de l’any, amb l’estrena del 4 de 8. Amb concentració al local de Sagals, ens hem desplaçat fins a la Plaça Major de Vic, on la diada ha començat amb el pilar de 4 caminat.

Pel que fa a les rondes de castells, sent els segons a actuar, ho hem fet amb el 4 de 8. Després de desmuntar un primer peu per alçades, el segon el castell tirava amunt i, tot i ser el primer de l’any, ha estat un castell dominat en tot moment i amb un ritme prou adient, i amb una alineació renovada. A la segona ronda ha estat el torn del 7 de 7, el tercer de l’any, un pèl desfigurat però dominat amb suficiència i amb estrena de l’enxaneta del castell. També hi ha hagut estrenes al darrer castell del dia, també el tercer de l’any, el 5 de 7, en aquest cas al tronc del castell. Ha estat un 5 de 7 força solvent i que permet molta rotació.

A la ronda de pilars primer hem alçat el pilar de 5, que ha quedat carregat, amb una caiguda que no s’ha pogut evitar quan, a la sortida de l’enxaneta, s’ha perdut pel segon en anar-se’n en excés cap enrere. Tot seguit, dos pilars de 4 simultanis han culminat la diada.

Pel que fa als Sagals d’Osona, actuació amb pilar de 4 de dol, pilar de 4 caminant, 7 de 7, 5 de 7, 4 de 7 amb el pilar, vano de 5 i 2 pilars de 4 simultanis. I en el cas dels Minyons de Terrassa, pilar de 4 caminant, 3 de 7 amb el pilar, 5 de 7, 4 de 7 amb el pilar, 2 pilars de 5 i 4 pilars de 4.

Estrenes:

  • Pilar de 4 caminant: Lucia (terç)
  • 4 de 8: Rim (aixecadora)
  • 7 de 7: Marin (segon), Rim (enxaneta)
  • 5 de 7: Pareras (segon a carregar), Lopera (terça esquerra)
  • Pilar de 5 carrregat: Mariona (quarta)

Veure la galeria de: "Mercat del Ram de Vic 2024: El primer 4 de 8 arriba a Vic"

Castellers de Barcelona: 4 de 8, 7 de 7, 5 de 7, pilar de 5 carregat, 2 pilars de 4
Sagals d'Osona: 7 de 7, 5 de 7, 4 de 7 amb el pilar, vano de 5, 2 pilars de 4
Minyons de Terrassa: 3 de 7 amb el pilar, 5 de 7, 4 de 7 amb el pilar, 2 pilars de 5, 4 pilars de 4.

← Anar a "actuacions"