Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Detall de l'aleta del segon 4 de 8 de la temporada

Diada del Local de Castellers de Castelldefels 2024

30 anys després tornem a Castelldefels i ho fem amb el 4 de 8

Òscar Montserrat | 2024-04-07

Després de l’estrena del 4 de 8 la setmana passada a Vic, la feina a assaig havia determinat que podíem tornar-hi a l’actuació que se celebrava, aquest diumenge, a Castelldefels amb motiu de la Diada del Local dels Castellers de Castelldefels, i amb la participació també dels Castellers de Cornellà.

No actuàvem en aquesta població des de feia 30 anys, on el darrer cop ja havíem descarregat el carro gros, i en aquesta ocasió volíem repetir-l’ho. Passades les dotze, la diada ha començat amb pilars d’inici que per part de la Colla han estat en forma de dos pilars de 4 simultanis. Tot seguit, sent els tercers a actuar, hem començat les rondes de castells amb el 4 de 8, el qual ha tirat amunt al segon peu, amb canvis a segons i terços, solvent en tot moment i amb un bon ritme, descarregant-ho amb certa placidesa.

A la segona ronda ha estat el torn del 5 de 7, el quart de l’any, amb una nova alineació i amb debuts al pom de dalt que han alentit al castell, però que no han suposat cap mena de problema per l’èxit total. Per tancar les rondes de castells un 3 de 7 amb els pisos que han de ser els quarts i quints del de vuit, que s’està treballant al pati d’assaig. A la ronda de pilars primer hem alçat el pilar de 5, que apunta a més, i després un pilar de 4.

Per part de les altres colles, castells de set de totes dues. En el cas dels amfitrions, 2 pilars de 4, 3 de 7, 4 de 7, 3 de 6 amb el pilar i dos pilars de 4. I per part dels liles, actuació completa de set amb 4 de 7, 4 de 7 amb el pilar, 3 de 7, pilar de 5 i dos pilars de 4 simultanis.

Estrenes:

  • 4 de 8: Yols (crossa)
  • 5 de 7: Tete (segon a l’esquerra), Canal (baix al tres), Guahe (agulla de la rengla), Andrea (agulla al tres), Miranda (aixecadora al tres)
  • 3 de 7: Marin (segon esquerra), Clàudia (quarta esquerra), Irene (crossa)

Veure la galeria de: "Diada del Local de Castellers de Castelldefels 2024: 30 anys després tornem a Castelldefels i ho fem amb el 4 de 8"

Castellers de Barcelona; 4 de 8, 5 de 7, 3 de 7, pilar de 5, pilar de 4
Castellers de Castelldefels: 3 de 7, 4 de 7, 3 de 6 amb el pilar, 2 pilar de 4
Castellers de Cornellà: 4 de 7, 4 de 7 amb el pilar, 3 de 7, pilar de 5, dos pilar de 4

← Anar a "actuacions"