Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Detall de les tres aletes del Vano de 5

Diada de Can Jorba 2024

I per Can Jorba, un nou 4 de 8

Òscar Montserrat | 2024-04-14

Nou cap de setmana d’actuacions de Castellers de Barcelona que començava el dissabte al migdia al carrer del Clot de Barcelona participant amb un pilar de 4 de l’activitat de la Mona Solidària que organitza la Pastisseria la Palma i l’Eix Clot.

I diumenge al migdia actuàvem en una de les diades tradicionals de la temporada, la de Can Jorba, que commemora els concursos de castells que es varen celebrar a l’avinguda del Portal de l’Àngel de Barcelona entre els anys 1964 i 1966. Aquesta actuació la celebrem des del 2004, quan es va celebrar el 40è aniversari del primer concurs de Can Jorba. En aquesta ocasió comptàvem amb la participació com a colla convidada dels Minyons de Terrassa.

L’actuació l’iniciàvem amb dos pilars de 4 simultanis i, com en les dues darreres actuacions, en la primera ronda encaràvem el carro gros, el 4 de 8. Després d’un peu desmuntat, el castell tirava amunt i ho feia amb un bon ritme i unes bones mides que es varen mantenir en tot moment, descarregant el castell, en general, de forma plàcida.

A la segona ronda es va apostar pel 5 de 7, ja el cinquè de l’any, castell que tenia canvis i debuts com és habitual en aquest principi de temporada, i que es va assolir sense cap mena de dificultat. Finalment, vàrem tancar les rondes de castells amb el 3 de 7, encarat a poder-lo pujar un pis més pròximament. Per cloure l’actuació, ronda de pilars on descarregàvem el primer vano de cinc de la temporada, tornat a realitzar un pilar de cinc lleuger de cara al futur.

Pel que fa als Minyons de Terrassa, colla habitual en aquesta diada, varen completar 3 pilars de 4, el 4 de 7 amb el pilar, el seu primer 3 de 8 de l’any, el 5 de 7 i vano de cinc.

Estrenes:

  • 4 de 8: Georgina (crossa), Unai (dosos)
  • 5 de 7: Xop (baix a la dreta), Ari (baixa a descarregar), Coco (crossa), Marina (terça a descarregar), Lucia (quarta esquerra), Pareras (segon a descarregar)
  • 3 de 7: Marin (contrafort), José Ramón (primer lateral), Miranda (aixecadora), Unai (dosos obert)

Veure la galeria de: "Diada de Can Jorba 2024: I per Can Jorba, un nou 4 de 8"

Castellers de Barcelona: 4 de 8, 5 de 7, 3 de 7, vano de 5
Minyons de Terrassa: 4 de 7 amb el pilar, 3 de 8, 5 de 7, vano de cinc

← Anar a "actuacions"