Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Pilars d'inici davant l'església de Sant Miquel del Port

Diada de la Barceloneta 2024

De set abans de l'aniversari

Òscar Montserrat | 2024-05-25

El mes de maig el tancàvem amb una de les diades tradicionals dels darrers anys de la Colla, la de les Festes de Primavera de la Barceloneta, un dels barris de la ciutat de Barcelona. La darrera actuació a plaça abans de celebrar el 55è Aniversari de la Colla el pròxim dissabte 8 de juny.

En una actuació celebrada dissabte a la tarda i amb la colla dels Encantats de Begues com a convidada, la diada començava amb dos pilars de 4, per tot seguit donar pas al primer castell del dia, el 3 de 7, castell que seria dominat de principi a final. A la segona ronda el millor castell del dia, el 4 de 7 amb el pilar, amb un pilar diferent del que havíem mostrat en anteriors ocasions en aquest castell aquest any, i que var ser completat amb seguretat tant pel que fa al quatre com quant al pilar. I per tancar les rondes de castells l’altre castell bàsic de set, el 4 de 7, obert i desfigurat, però que no suposaria tampoc cap problema per a poder-se descarregar i amb debut de l’aixecador del castell. El mateix protagonista de l’anterior castell ho seria en el pilar de comiat, el de cinc, i és que suposaria la seva estrena com a enxaneta.

Pel que fa a la colla convidada, actuació completa de castells de sis amb pilar de 4, 3 de 6 amb el pilar, 4 de 6, 3 de 6 i pilar de 4.

Estrenes:

  • 3 de 7: Laia Roman (dosos rengla)
  • 4 de 7 amb el pilar: David Bou (contrafort)
  • 4 de 7: Martí (aixecador), Casalla (agulla) Jose Ramon (lateral)
  • Pilar de 5: Martí (enxaneta)

Veure la galeria de: "Diada de la Barceloneta 2024: De set abans de l'aniversari"

Castellers de Barcelona: 3 de 7, 4 de 7 amb agulla, 4 de 7, pilar de 5
Encantants de Begues. 3 de 6 amb agulla, 4 de 6, 3 de 6, pilar de 4

← Anar a "actuacions"