Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Abraçada de dues segones després de descarregar el primer 5d7 femení de la història

Abraçada de dues segones després de descarregar el primer 5d7 femení de la història. Foto: Xavi Ariza

V Homenatge a les Heroïnes Anònimes

Les Castelleres de Barcelona trenquen barreres amb el primer 5d7 femení

Jordi Planas | 2019-03-10

Els Castellers de Barcelona han descarregat avui a Vilafranca del Penedès tres castells de set pisos on el tronc, la canalla i el nucli eren íntegrament femenins.
Les vermelles han encetat l’actuació amb el 3 de 7, que han descarregat en primera ronda com ja feien el 2018 en aquesta mateixa diada. En segona ronda arribava l’hora del repte d’enguany: el 5 de 7. Confiades per la feina feta als assajos, les dones dels barcelonins s’han apuntat el primer 5 de 7 amb nucli, tronc i canalla femenins de la història dels castells, trencant una nova barrera castellera. Amb un 4 de 7 han arrodonit l’actuació, primera en què una colla completa 3 castells de 7 femenins.
Els Xicots de Vilafranca, amfitrions, han descarregat el 4 de 6 amb agulla, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb agulla també femenins. Les dues colles han acabat la diada descarregant dos pilars de quatre cadascuna.
La colla degana de la ciutat de Barcelona ha estat una de les colles pioneres en l’equitat de la dona als castells. Van carregar el 2 de 7 amb dues noies al pis de terços, compten amb la primera baixa en descarregar un castell de nou pisos i van descarregar un 4 de 8 amb tres dones a terços, entre d’altres.
La diada ha estat entorn el 5è Homenatge a les Heroïnes Anònimes Carme Alomà que organitzen els Xicots de Vilafranca. Després d’un acte de reconeixement a dones que han dedicat la seva vida al servei de la societat, defensa dels drets de les dones i la igualtat entre gèneres, ha tingut lloc l’actuació castellera. Aquest acte se celebra el diumenge més proper al 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Veure la galeria de: "V Homenatge a les Heroïnes Anònimes: Les Castelleres de Barcelona trenquen barreres amb el primer 5d7 femení"

← Anar a "actuacions"