Logo de la Colla Castellers de Barcelona

3 de 7 dels Castellers de Barcelona a la Diada d'Homenatge a Josep Sala

Diada d'Homenatge a Josep Sala

Els Castellers de Barcelona dediquen els seus primers castells post-pandèmia a Josep Sala

Jordi Planas | 2021-10-24

Els Castellers de Barcelona han homenatjat Josep Sala amb la seva primera actuació completa després de la pandèmia. Ha estat als Jardins dels Castellers, lloc triat per la seva família, davant del local que havia estat l’antiga seu de la Colla. Josep Sala, fundador de la formació barcelonina i el seu primer cap de colla, va morir l’abril de 2020 a causa de la Covid-19. La situació va impedir acomiadar-lo de la manera que hauria agradat a la Colla, que va decidir que els seus primers castells post-pandèmics serien en la seva memòria.

Abans de l’actuació, Ramon Gil, president dels Castellers de Barcelona, ha encetat uns breus parlaments en què ha recordat la trajectòria de Josep Sala: “avui li dediquem aquesta primera diada i sabem que el seu llegat sempre ens acompanyarà”. També hi han estat presents els Xicots de Vilafranca, una colla amb qui havia tingut una relació especial: “va ser un referent que ens va ajudar a créixer com a colla”. I ha tancat els parlaments Margarita Sala, la seva filla, que ha recordat que “el darrer cop que el pare va venir a Barcelona va ser per veure-us fer castells en el 50è Aniversari, i el darrer cop que va sortir de casa a Vilafranca va ser per veure-us fer el 7 de 7 femení”.

Un cop acabats els parlaments, tant Castellers de Barcelona com Xicots de Vilafranca han alçat un pilar de 4 de dol. A continuació, la colla barcelonina ha descarregat el 3 de 7, el darrer castell que va fer Josep Sala al tronc el 3 de novembre de 2002, en el 20è Aniversari del primer 4 de 8 descarregat a Vilafranca del Penedès. En segona i tercera ronda s’han anotat el 4 de 6 i el 4 de 6 amb agulla respectivament. Han tancat l’actuació dos pilars de 4 dels Castellers de Barcelona i un dels Xicots de Vilafranca.

A partir del proper mes de març, cada any se celebrarà la Diada Josep Sala, que substituirà la tradicional Diada d’Inici dels Castellers de Barcelona.

Castellers de Barcelona: pd4 de dol; 3d7; 4d6; 4d6a; 2pd4
Xicots de Vilafranca: pd4 de dol; pd4

← Anar a "actuacions"