Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Gregori Samper i Pau Solé

Gregori Samper, President, i Pau Solé, Cap de Colla, lideren la nova Junta i Tècnica dels Castellers de Barcelona

| 2022-02-06

Gregori Samper i Pau Solé han estat escollits per l’Assemblea General Extraordinària dels Castellers de Barcelona com a nou President i Cap de Colla, respectivament. Després d’una primera assemblea sense cap candidatura per liderar la colla, a la segona convocatòria 70 persones van votar a favor del nou equip, mentre que 6 van votar en blanc i 6 van votar-hi en contra.

La nova Junta vol augmentar el gruix social de la Colla en un any que s’espera que sigui el retorn a una certa normalitat. A més, s’ha marcat l’objectiu d’estructurar i optimitzar els processos interns i definir-se com a Colla a través d’un pla estratègic que marqui unes línies bàsiques per als propers anys. La Junta la conformarà un equip que fusiona tradició i renovació, amb Josep Maria Casanellas a la vicepresidència, Eduard Solagran a tresoreria, Carlos Maroño a l’àrea social, Aïda Buaro a comunicació, Anna Jorba a equitat i Montserrat Torres a secretaria, a més dels propis Gregori Samper i Pau Solé.

“Fa temps que parlem de la necessitat de renovar-nos i incorporar noves línies de treball i, tot i que sempre he pensat que la feina feta fins ara ha donat bons resultats, calia continuïtat i forma en el relleu. Per això la candidatura que hem presentat compta tant amb veus veteranes com joves, i també amb joves veterans”, ha explicat Samper. “Les dimensions actuals de la Colla demanen que redefinim el funcionament de les àrees de gestió per apropar-nos a la idea de futur de Colla que ens imaginem. En aquest sentit un dels eixos de la candidatura és poder acompanyar les àrees per fixar les bases d’un projecte a llarg termini que ens permeti arribar a objectius més elevats”, ha ampliat. El nou president ha posat èmfasi en la necessitat d’establir un pla estratègic “que ens permeti abordar el treball transversal entre les àrees, una cosa que sempre ha existit però que volem que prengui forma establint un full de ruta ben delimitat que ens defineixi com a Colla a través dels valors que ens agrada representar, no només a 2 anys vista, i que s’elabori de manera participativa”, i ha reblat: “ha de comptar amb tot el gruix possible de la Colla, perquè al final, els objectius, projectes i esforç de la feina feta són de totes i cadascuna de les castelleres i castellers que en formen part”.

Gregori Samper va entrar a la Colla el 2013 tot i que no va ser-hi assidu fins el 2015. Ha estat Cap d’Activitats de Canalla des de 2016 i va fomentar la creació de l’àrea d’Equitat de la Colla. El 2021 va entrar a la Junta com a coordinador d’aquesta nova àrea, que en aquest període va promoure el Protocol de Prevenció contra l’Abús Sexual Infantil.

 

La Tècnica pretén també eixamplar la massa social de la Colla, i per fer-ho planteja una temporada per gaudir fent castells, en què es puguin consolidar les estructures de la gamma bàsica de 8 de cara al futur. L’equip comandat per Pau Solé comptarà amb Jaume Montolio com a Sotscap, Lara Correas al capdavant dels troncs, Robert Rosselló a canalla i Jordi Planas a pinyes. “Vull que ho passem bé, sense relaxar-nos. El bon ambient ha de ser prioritari”, ha explicat el nou Cap de Colla. Solé remarca que “recuperar els castells de 8 és la base per poder pensar en una passa més” i que creu que “a nivell tècnic tenim molt de nivell i serà bon moment per formar més gent i permetre’ns fer rotacions tant als troncs com a les mans i nuclis”.

Pau Solé és fill de família castellera i va començar la seva trajectòria com a aixecador a mitjans dels anys 90, ocupant aquesta posició tant en el primer 4 de 9 amb folre carregat per la Colla el 1998 com en el descarregat el 1999. El 2000 va ser enxaneta en el primer 3 de 9 amb folre carregat. Després d’uns anys de baixa participació va tornar a ser important, com a terç de castells de 8, a la rengla de la majoria dels 5 de 8 dels vermells, i com a quart molts dels castells de 9 de la seva història recent.

La Colla arrancarà la temporada l’11 de febrer amb un assaig específic previ a la diada de Santa Eulàlia, en què participarà alçant-hi només pilars –sent conseqüents a la decisió presa per l’Assemblea de no participar a les Decennals de la Candela-, i reprendrà els assajos generals el 25 de febrer.

← Anar a "noticies"