Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Castelleres de Barcelona lluint el Braçalet d'Equitat

Ens formem per fer de la Colla un espai segur

Aīda Buaro | 2022-05-21

El passat dissabte 21 de maig la Comissió d’Equitat dels Castellers de Barcelona va realitzar una formació sobre el funcionament d’un punt lila, una eina necessària per a que la Colla es converteixi en un espai segur, i com actuar davant d’una agressió. La xerrada es va fer seguint la línia que la Comissió d’Equitat ja va marcar amb el protocol de prevenció de l’abús sexual infantil i dins de les línies de treball plantejades, que cal treballar estructuralment com a Colla.

A la Xerrada es va parlar dels tipus de violència i de les eines que s’estan treballant per a la prevenció i la metodologia d’actuació; com hem d’actuar o quins factors hem de tenir en compte per construir espais segurs dins la Colla, ja sigui als assajos, a les actuacions o a les activitats. També es van comentar les inquietuds sobre els nivells de gravetat de les situacions amb les que ens puguem trobar com a punt lila i com a Comissió d’Equitat.

Aprofitant la benentesa, la Comissió d’Equitat va estrenar a la diada de la Barceloneta uns braçalets liles lluiran als assajos, actuacions i festes a mode identificatiu. Aquesta és una petita passa cap als nous projectes que encara l’àrea per aquesta temporada.

← Anar a "noticies"