Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Un grup de Castellers de Barcelona esmorzant al bar Brusi la Mercè de 2020

Un grup de Castellers de Barcelona esmorzant al bar Brusi la Mercè de 2020

Comiat al Bar Brusi

Toni Mañané | 2023-05-29

La Montserrat i el Josep, ànima del bar Brusi, on els Castellers de Barcelona ens hem sentit com a casa durant molts anys, tanquen. Es faran molt estranyes les diades a Sant Jaume sense els esmorzars de la Montserrat, que té 87 anys i mereix un descans després de tantes dècades de dedicació. El Josep també ens ha tractat sempre amb molta hospitalitat. Ens acomiadem del Brusi des de la tristor i la nostàlgia, sabent que deixem enrere un dels millors bars de Barcelona.

Qualsevol excusa era bona per anar a menjar una “callos”: Santa Eulàlia, l’Aniversari, la Mercè, reunions institucionals o simplement perquè hi passàvem per davant. En una ciutat gentrificada, anar a visitar-los era recuperar un espai propi, ciutadà i històric. S’hi anava a menjar “callos”, truita de carbassó o de patata o, simplement, a prendre una cervesa amb els amics o a jugar una partida de billar. Sí, al pis superior hi havia una taula de billar amb un rellotge que indicava el temps d’utilització!

Definitivament, amb el tancament del Brusi desapareix un altre dels establiments emblemàtics de la ciutat i poc a poc perdem la nostra identitat. El proper 4 de juny celebrarem el 54è Aniversari de la Colla i es farà molt difícil passar a prendre alguna cosa abans o després de la diada. Immenses gràcies per obrir-nos les portes, pels bons moments viscuts a casa vostra i per permetre que els Castellers de Barcelona haguem format part de la vostra família. Us desitgem molta sort i esperem retrobar-nos aviat!

← Anar a "noticies"