Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Responsables de la nova Junta dels Castellers de Barcelona per a les temporades 2024 i 2025

Nova Junta dels Castellers de Barcelona per a les temporades 2024 i 2025

Jordi Lleixà 'Txory', nou Cap de Colla dels Castellers de Barcelona

Jordi Planas | 2024-01-14

Els Castellers de Barcelona han celebrat aquest dissabte l’Assemblea General Ordinària de la Colla, que ha escollit la nova tècnica i junta per a les temporades 2024 i 2025. La candidatura encapçalada per Jordi Lleixà ‘Txory’ com a Cap de Colla i Gregori Samper com a President ha estat escollida per 89 vots a favor, 10 en contra i 5 en blanc.

Serà la primera experiència de Jordi Lleixà al capdavant dels Castellers de Barcelona, després de 28 anys amb la camisa, en què ha compartit Colla amb els seus pares i germans. En aquest temps ha destacat per la seva polivalència tant pel que fa els equips tècnics -ha exercit com a cap de canalla, cap de músics i tècnic de pinyes-, tant pel que fa les posicions: l’any passat es va convertir en el primer casteller de la Colla en haver fet el 4 de 8 a tots els pisos del castell: de baix, segon, terç, quart, quint, dos, aixecador i enxaneta… i també com a graller i tabaler.

En aquests dos anys, l’equip que encapçala s’ha marcat l’objectiu d‘augmentar el nombre de camises als assajos i diades, mantenir els castells de l’any passat, treballar per ampliar la gamma de castells de 8 i mig i millorar les dinàmiques d’assaig per treure’n més profit.

L’equip tècnic el completaran Aroa Rué i Ana Paula Monzón, com a caps de canalla; Eva Calatayud, com a cap de troncs; Gabriel Puig ‘Zorro’, com a cap de pinyes; Cinta Lleixà, com a cap de pilars, i Sergi Costa i David García, com a caps de músics.

Nova Tècnica dels Castellers de Barcelona

Pel que fa la Junta, l’equip s’ha marcat els objectius d’explorar nous canals d’entrada d’integrants de la Colla i redefinir el model de finançament de l’entitat. Per a fer-ho, acompanyaran a Gregori Samper: Maria López, com a vicepresidenta i cap de comunicació; Santi Aguilera, com a secretari; Alba Cuevas, com a tresorera; Jordi Planas a l’àrea de relacions públiques; Lorena Villanua a l’àrea social; Ari Martín i Anna Jorba a l’àrea d’equitat, i Jaume Montolio la nova àrea de local, que ha de servir per repartir més les tasques de l’equip.

L’assemblea també ha ratificat l’expulsió definitiva del membre de la colla condemnat pel cas d’abús sexual infantil per 86 vots a favor, 10 en contra, 1 en blanc i 5 nuls.

Els Castellers de Barcelona tornaran als assajos el proper 30 de gener, per preparar la diada de Santa Eulàlia.

← Anar a "noticies"