Logo de la Colla Castellers de Barcelona

V Homenatge Heroïnes Anònimes

V Homenatge Heroïnes Anònimes

Les Castelleres de Barcelona volen provar per primer cop el 7d7 femení

Jordi Planas | 2020-03-02

Les Castelleres de Barcelona buscaran trencar el sostre dels castells femenins un cop més. Si l’any passat van reescriure la història descarregant el primer 5 de 7 on nuclis, tronc i canalla eren completament femenins, aquest any volen repetir la gesta i apujar el sostre afegint-hi el 7 de 7, també inèdit. Tot i que les proves fetes fins ara conviden a l’optimisme entre la tècnica de la colla barcelonina, els assajos d’aquesta setmana seran els que marquin si el 5 i el 7 de 7 femenins aniran a plaça diumenge. En cartera hi tindran els dos castells bàsics de 7.

 

Serà, com fa un any, en el marc del VI Homenatge a les Heroïnes Anònimes Carme Alomà que organitzen cada any els Xicots de Vilafranca a la capital de l’Alt Penedès. Enguany, a més, els actes se celebraran just el Dia Internacional de la Dona. L’homenatge té l’objectiu de reconèixer la presència de la dona al món casteller, i alhora a persones i iniciatives que treballen en favor de la igualtat de drets. Carme Alomà va ser la primera dona castellera dels Xicots de Vilafranca als inicis de la colla, una època en què la presència de dones al món casteller era encara molt minoritària. La colla barcelonina participa com a convidada en aquest acte des del 2018.

 

L’actuació, de fet, està prevista a les 13.30 h com a clausura de la jornada, i comptarà amb els castells de les Xicotes de Vilafranca i les Castelleres de Barcelona. L’Homenatge començarà a les 11.00 h a Cal Noi Noi, el local dels Xicots (Pl. Milà i Fontanals, 3, Vilafranca del Penedès). Aquest any, en la seva sisena edició, homenatjarà Elisabeth Olmos Santacana, per tota una vida dedicada al servei als altres.

← Anar a "noticies"