Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Presentació del llibre 'Barcelona: terra de castells'

Presentació del llibre 'Barcelona: terra de castells'

Presentació del llibre ‘Barcelona: terra de castells’

Jordi Planas | 2020-09-17

Els Castellers de Barcelona presenten el dimarts 22 de setembre a les 18.00 h i a través del seu canal de youtube ‘Barcelona: terra de castells’, editat per l’Ajuntament de Barcelona. El llibre és un homenatge de la Colla a la capital catalana, amb una forta càrrega fotogràfica. La presentació comptarà amb els seus autors: la fotògrafa Roberta Esteves, l’expert en castells Raimon Cervera i l’historiador Dani Cortijo. En representació de l’Ajuntament hi haurà Joan Subirats, Tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. Per part dels Castellers de Barcelona hi seran Ramon Gil, President de l’entitat, i Maria López, que presentarà l’acte.

 

La presentació obrirà, per a la colla barcelonina, les celebracions de la Mercè 2020, en què per primer cop des de 1969 els Castellers de Barcelona no hi podran alçar castells. Alhora, és la clausura final a les commemoracions del seu 50è Aniversari. Del 50è Aniversari que, per primer cop, una colla es consolidaria a la ciutat comtal.

‘Barcelona: Terra de Castells’ no només parla dels Castellers de Barcelona. De la mà de Raimon Cervera, el llibre repassa els més de 200 anys de castells a la ciutat comtal. Des de les primeres referències a principis del segle XIX fins l’actual panorama casteller de la capital, amb 8 colles en actiu. Però parlar de castells a Barcelona és parlar també dels Castellers de Barcelona. Raimon Cervera repassa entre d’altres els orígens de la colla, les seves singularitats, la seva importància en la difusió del fet casteller dins i fora de Catalunya o la seva empremta en la irrupció de les dones als castells.

Un cop repassades la història dels castells a Barcelona, i de la seva colla degana, el llibre i la colla reten homenatge a la ciutat que els ha vist créixer. Moltíssims castellers i castelleres de Barcelona han fet un gran esforç des de 2016 alçant cadascun dels pilars que conformen aquesta segona part del llibre. Gràcies a ells i a la coordinació fotogràfica de Roberta Esteves i l’equip de fotògrafs de la Colla, el llibre plasma amb imatges espectaculars pilars en 50 indrets emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Amb els seus textos, Dani Cortijo desgrana la importància de cadascun d’aquests indrets.

← Anar a "noticies"