Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Diada de Colles Filloles

Diada de Colles Filloles

Macroactuació de 19 colles per celebrar els 50 anys dels Castellers de Barcelona

Jordi Planas | 2019-03-11

El diumenge 17 de març l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm s’omplirà de castells en motiu dels 50 Anys dels Castellers de Barcelona. La colla degana de la ciutat ha convidat les 19 colles que ha apadrinat durant la seva història per fer una gran diada castellera en família. 

 

La diada serà a l’antiga, és a dir, cada colla tindrà un temps per fer els seus castells en el moment que vulguin, sense rondes per agilitzar la durada de l’actuació. Començarà a les 12.00 h i comptarà  la participació de les següents colles: Castellers de Barcelona, Bordegassos de Vilanova, Minyons de Terrassa, Vailets de Gelida, Castellers de Cornellà, Xics de Granollers, Castellers de Sants, Castellers de Lleida, Capgrossos de Mataró, Castellers de Sant Cugat, Castellers de Figueres, Castellers del Riberal, Castellers de Cerdanyola, Nyerros de la Plana, Encantats de Begues, Castellers del Prat, Castellers de Sarrià, Castellers de Rubí i Castellers de la Sagrada Família.

 

A més, seran presents alguns membres dels Castellers de La Roca, colla fillola dels vermells però que es va dissoldre l’any 1980. Els Castellers de Sidney, l’última colla que apadrinada, per motius logístics no podran ser físicament a plaça, però faran un pilar des de Sidney que es podrà veure en directe amb una gran pantalla a Barcelona.

 

En acabar la diada, els castellers i castelleres celebraran un dinar conjunt i després començaran els concerts que són oberts a tot el públic. A les 16.00 h s’iniciaran les actuacions musicals amb Miquel del Roig i La Mulata. 

 

Els Castellers de Barcelona tenen programats molts actes durant aquesta temporada per celebrar els 50 anys de castells a la ciutat de Barcelona. El 8 de Juny, el dia del seu Aniversari faran la tradicional diada de celebració anual. Enguany serà amb la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls. També tenen programada la publicació d’un llibre, de dos documentals i la celebració d’un concurs fotogràfic, entre d’altres actes i activitats obertes a la ciutadania.

← Anar a "noticies"